2013. január 19., szombat

18. nap

Észrevehettétek (remélem többen is vagytok, akik rendszeresen olvastok :) ), hogy mostanában csak másnap kerül fel a friss bejegyzés. Az utóbbi időben csak késő este sikeredik vacsizni és már nem marad időm, energiám, hogy megírjam a napi posztokat, így átcsúszik a következő napra... Remélem nem nagy probléma! A mai nap picit uncsinak tűnhet táplálkozás szempontjából, de hát nem lehet minden nap frissen kaját készíteni. Vagyis pontosítanék, szerencsés, akinek ennyi ideje van :) Természetesen azért ma is megadtam a módját és finomabbnál-finomabb paleo diétás falatokkal tömtem meg a pocimat. Maradt még pár almás-fahéjas paleo pite, ezúttal sem hiányozhatott az eperlekvár!


Az ebédről most nem teszek fel fotókat, ugyanis még a csirkehúsleves és a tegnap esti grill husi, párolt zöldséges tál maradékát tálaltam. Mindenkit megnyugtatok, elfogyott minden, nem untatlak már Titeket többet vele :)

Délután megint rám tört a cukoréhség! Az étcsokoládé sajnos elfogyott. Mitévő legyek? Egy paleos fórumban olvastam erről, hogy ilyenkor aszalt gyümölcsöket kell fogyasztani és rögtön kellemesen érzi magát az ember. Szárított fügét majszoltam és valóban, bevált! Persze nem szabad túlzásba enni!


 

Estére egy paleo hidegtálat állítottam össze: libazsírral megkent paleo lepény, erős és tv paprika, házi csemege kolbász, angolszalonna és némi cheddar sajt. A termo "csibében" gyömbértea melegedett.


Biztos feltűnt Nektek, hogy javarészt csirkehúsból készült ételeket fogyasztok. Egyrészt mert szeretem, másrészt gyorsan elkészíthető, és a legfontosabb, hogy a húsok közül a szárnyasoknak és a halaknak a legkisebb az ökológiai lábnyoma. Az ökológiai lábnyom a legkifejezőbb mérőszáma annak, hogy mennyire terheljük meg bolygónkat.
Ökológiai lábnyomotokat ide kattintva Ti is kiszámíthatjátok!

Mentségemre szóljon, hogy csak mostanában kezdtem az életmódváltást és tavalyi értékeket is alapul vett a számítás, így sajnos "Ha a Földön mindenki úgy élne, mint Ön, akkor 1.33 Földre lenne szüksége az emberiségnek."

Szkepti


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése