2013. január 23., szerda

22. nap

Reggel elég álmosan és fáradtan keltem. Egyből arcot mostam és megittam a kávémat. Tudom, hogy nem szabadna kapásból éh gyomorra... de nem bírtam ellenállni. Elkezdtem a reggeli teendőket és már éreztem, hogy hat a kávé és szinte kicsattantam az energiától. Hirtelen jött az ötlet, hogy picit mozgassam meg elgémberedett testemet. Fél óra edzés után kellően elfáradtam és rettentően éhes is lettem, úgyhogy a megszokottól eltérően tripla mennyiséggel kezdtem a napot.

A kenyérről eddig még nem írtam, kíváncsiak vagytok? :) A banános-kókuszos muffin mintájára, készítettünk egy őzgerincformában sült kókuszos kenyeret (banán nem került a közepébe). A recept ugyanaz, mint a muffiné, csak éppen más formát kapott. 

Korábban már írtam róla, hogy célszerű többféle készételt, rágcsálnivalót otthon tartani, hogyha ránk tör az éhségérzet, akkor egyből tudjunk valamit nassolni. Mi ezt paleo desszertekkel igyekszünk orvosolni. Gyors, finom és laktató. Természetesen ezeket sem szabad ész nélkül majszolni, a mértéket be kell tartani!

És hogy miért sütöttük ismét? Tegnapelőtt vásároltunk egy kókuszdiót. Lehet, hogy most sokan kinevettek, de én még sosem ettem ilyen formában. Sőt annak is utána kellett nézni, hogy hogyan törjem fel :) Azért leírom, hátha valakinek szintén új infó lesz ;) A kókuszdió olyan gyakorlatilag, mint egy arc. 3 sötétebb pontot találunk rajta: 2 "szem" és 1 "száj". Egy olló, kés, vagy szög segítségével szabad kézzel is ki tudjuk lyukasztani a "száján" keresztül. A levet egy pohárba gyűjthetjük. Ezután kalapáccsal a szemek és száj közötti egyenlítő mentén közepes ütésekkel haladjunk körbe. 2-3 karika megtétele után szét fog hasadni. Ha szerencsénk van, akkor a fehér húsos részt könnyen le tudjuk választani a héjáról. Nagyon finom nassolni való  sőt még kókusztejet is főzhetünk belőle. Mi ettünk is belőle, ittunk is belőle és még kenyeret is tudtunk sütni, mindössze egyetlen kókuszdióból.

Ebédre még maradt tegnapról 1,5 adag halászlé és egy grillcsirkecomb.


Vacsira paleo nokedli és a csirkepöri utolsó adagja került a tányérba. Esti desszertnek pedig paleo madártej dukált.


Szkepti

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése