2013. január 24., csütörtök

23. nap

A tegnapi posztból kimaradt egy lényeges dolog a kókusz kapcsán. Ugye említettem, hogy nassoltunk, valamint tejet és kenyeret is készítettünk belőle. Elég sokrétű a felhasználása, nemde? :) És ez mindössze közel 250 Ft-ból. Ezt azért tartottam fontosnak, mert sokak szerint a paleo életmód jóval költségesebb, mint a megszokott életvitel folytatása.


A reggeli a már jól ismert kókusztejes kávéból és kókuszkenyérből (eperlekvárral) állt. A délelőtt folyamán néhány aszalt fügét ettem még, hogy a napi édesség bevitel is biztosítva legyen és ne "kiabáljon" a szervezetem.


Ebédre ismét egy új dolgot próbáltam ki, hogy változatosabb legyen az étrend. Tudnotok kell, hogy amikor elkezdtünk paleozni, eléggé kétségbe voltunk esve, hogy most mit is együnk, semmihez nincsen alapanyag a konyhában. Hirtelen nem is jutott eszünkbe, hogy számos tradicionális étel is elkészíthető a paleo kódex szerint. Ilyen a székelykáposzta is! A recepttel hamarosan érkezem (számítógép újratelepítés miatt döcögős még a receptkártya készítés...).A fenti gyönyörűség képezte az ebéd és a vacsora tárgyát is. Kereken 3 tányérral sikerült enni belőle a mai nap folyamán. Ugyan tejföl nélkül, de azért a kenyeret nem tudtam nélkülözni, paleo magvas lepénnyel helyettesítettem.Mondanom sem kell, dugig lettem. A nap zárásaként egy könnyed turmix került elkészítésére narancsból és citromból.
Szkepti

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése