2013. január 25., péntek

24. nap

Sziasztok!

 
Mai reggeli menü: elmaradhatatlan csésze kókusztejes kávé, valamint kókuszos kenyér eperlekvárral. Így mindig jól indul a nap! :) Észrevettem, hogy sokkal inkább hamarabb fitt tudok lenni, ha édeset eszem reggel. Igyekszem ehhez tartani magamat :)

Rájöttem - bár ezzel nem hiszem, hogy újdonságot mondok - hogy a rendszeres, nagyjából mindig egy időben történő reggelizés nagyban befolyásolja az ember közérzetét. Korábban össze-vissza ettem meg a reggelire valómat, volt, hogy 10-11 körül jutottam csak odáig. Mostanában fél 7 - 7 között tartom a nap első étkezését, és sokkal jobban érzem magam.

Nagyon fontos továbbá, hogy a kora reggeli órákban sok vizet vegyünk magunkhoz, elősegítve ezzel a szervezet felébredését. Én speciel nem tudok egyből felkelés után vizet inni, de reggeli után picivel mindig legurítok 2-3 pohárral.

A székelykáposzta elkészítésénél rendesen elmértem magam, még mindig maradt belőle :D Úgyhogy dupláztam az adagot.


A délután folyamán fél tálca aszalt datolyát  és étcsokoládét nassoltam. Korábban el sem tudtam volna képzelni, hogy datolyát egyek, nemhogy ennyit belőle. Ízlett! Biztos Ti is voltatok már úgy, hogy beképzeltetek valamilyen szörnyű ízt egy ételnek és eszetek ágában sem volt megkóstolni. Aztán egyszer mégiscsak sor került rá, és kellemes meglepetés fogadott. Sok mindennel voltam már így: paradicsomleves, spenót, brokkoli, stb...

Ha hiszitek, ha nem, valahogy azt érzem, hogy a paleo életmód egyfajta önismeret is...

Ígérem, többször nem említem meg, hogy székelykáposztát ettem, de a vacsora is ebből állt... Napi egy főételnél általában nem szoktam többet enni, de most tényleg benéztem az arányokat :)

És hogy a vitaminbevitel is biztosítva legyen, gyümölcsturmix is készült: narancs, kivi, citrom és gyömbér.Minden Jót és Szép Napot kívánok!
Szkepti

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése