2013. január 27., vasárnap

26. nap

Kicsit megcsúsztam a mai bejegyzéssel, elnézéseteket kérem! Nem bánjátok meg viszont, ha a mai paleo diétás napomat is megtekintitek, mert számos finomságot tartogatok! ;)

Kezdjük is a reggelivel:


Banános paleocsinta, áfonyás paleo "müzli" szelet és gőzölgő zöld tea. Muszáj volt tartalmasabb reggelit összeállítanom, mivel egy foci kupa is be volt tervezve késő délelőttől. Az ebédet sajnos nem tudtam már megvárni, a magvas lepény épp elfogyott, így gyümölcsöt csomagoltam magamnak.Tudtam előre, hogy nehéz dolgom lesz. Erős fizikai igénybevétel és valahogy azért helyt is kellene állni. Összesen 4 csoportmeccsünk volt. Minden egyes meccs utánra jutott 1-1 banán/alma. Meglepő, hogy mennyi energiám volt, annak ellenére, hogy csak gyümölcsöt ettem. Meg is lett az eredménye, gólkirály lettem a csapatban :) de sajnos nem jutottunk tovább a csoportkörből.

Azért hozzá kell tennem, hogy hazaérve farkas éhes voltam. BioNettinek hála elkészült az ebéd: 

grill csirkemell, sült alma, sült fokhagyma aprított sárgarépa és paleo csiperke köret. Rendesen be is laktam...

Pozitív tapasztalat, hogy mióta paleozom, hiába eszem degeszre magamat, nincsen "kajakóma" érzésem.

Azért ennek ellenére, tekintve, hogy hosszú idő óta nem mozogtam intenzíven ennyit, eléggé elfáradtam, és tudtam, hogy előbb-utóbb ellustulok. Ezt megelőzvén egy csésze fahéjjal megszórt habos kávét kortyolgattam.


És hogy biztosra menjek, házi készítésű táblás mogyorócsokit is ettem hozzá. Elkészítése nagyon egyszerű: felolvasztunk egy tábla étcsokoládét, majd egy négyszögletes műanyagedénybe sütőpapírt teszünk, beleöntjük a felolvasztott csokoládét, és megszórjuk mogyoróval. Pici hűtés után fogyasztható is. 

Óvatosan, mert nagyon gyorsan olvad és tiszta ragacs lesz a kezünk, ha nem vigyázunk! Én megjártam :)
Vacsorára tepertőkrémes paleo lepényt fogyasztottam.
És a nap zárásaként egy fél grapefruitot is kikanalaztam lefekvés előtt.Tudnotok kell, hogy ez volt az ötödik kritikus nap, így 26 nap távlatában. Hogy miért? A futballtornán azért szenvedtem rendesen, mikor láttam, hogy a többiek pizzás csigát, virslis táskát, óriás bucikat ettek a meccsek között. Annak ellenére, hogy bőven elég volt a gyümölcs, amit vittem, nagyon megkívántam a különböző péksüteményeket... Valahogy estére sem tudtam kiverni a fejemből és rettentően kívántam a tepertőkrémhez egy jókora vizes zsemlét. Nem panaszkodom, mert bőven eleget ettem a mai napon, de azért még mindig kísértésbe ejtenek a régi "bűnök".

Szkepti

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése