2013. január 4., péntek

4. nap


A tegnapi vacsora picit nehezebbre sikeredett, ezért egy gyümölcsös reggelivel indítottam a napot. 2 alma, 1 banán és frissen főzött gyömbértea.

Kóstoltátok már ilyen formában a gyömbért?

Ha még nem, akkor mindenképpen ajánlom, nagyon finom, kellemes ízű. Figyelni kell rá, hogy csak 2-3 vékonyabb karikát tegyünk bele körülbelül 1 liter forrásban lévő vízbe, mert ha meghaladjuk a mennyiséget, akkor nagyon erős ízt érünk el vele. Ízlés szerint méz és citrom is adagolható hozzá.

Tudtátok, hogy a gyömbér (test és lélek erősítője) az egyik legrégebben használt orvosság? Gyulladáscsökkentő hatása mellett, immunerősítő, alkalmazható gyomorbántalmak, emésztési zavarok, hányinger, megfázás kezelésére, javítja a memóriát és nem utolsósorban vágykeltő hatást is tulajdonítanak neki ;)

A mai paleo diétás ebéd székelykáposzta volt, elég nagy adagot begyűrtem belőle. Biztos észrevettétek, hogy még most is szinte mindenhez eszem kenyeret. Valahogy erről nem tudok leszokni...
Képzeljétek, még mindig volt a hűtőben 2 banános-meggyes muffin, így késő délután gyorsan kiürítettem a dobozkát ;)


Kora este moziba mentem (Pi élete c. film - mindenkinek ajánlom). 18:15 - kor kezdődött a vetítés, de éreztem, hogy nem fogom kibírni kaja nélkül a 2 órás filmet. A bevásárlóközpontok még nem nagyon készültek fel paleo ételekből, így hosszas válogatás után grillcsirke combra és görög salátára esett a választásom. Annak ellenére, hogy teljesen jóllaktam, azért "csorgattam" a nyálam jegyvásárlás közben a pattogatott kukoricás pultnál :)Valahogy a reggeli gyümölcs meghozta a kedvemet, és estére is összeállítottam egy kisebb kombót (alma, banán, narancs). Bármilyen furcsán is fog hangzani, tisztán gyümit vacsira sosem ettem még. Mindig volt előtte valamilyen más fogás is, mert úgy gondoltam, hogy képtelenség jóllakni vele. Tévedtem. Dugig vagyok még most is.


Szkepti


2 megjegyzés:

  1. jaj, de fogsz utálni!
    és tudom, hogy a kajáldákban nehéz valódi paleo kaját kapni, de a feta sem paleo :S
    az elején nekem is borzasztó volt lemondani ezekről a finomságokról, de nagyon megérte!

    VálaszTörlés
  2. Jogos, igyekszem/igyekeztem csakis kemény sajtokat fogyasztani ;) Az elején sajnos még nehezebb volt, de most már gond nélkül ellen tudok állni :)

    VálaszTörlés