2013. január 5., szombat

5. nap

A tegnapi gyümölcsös vacsora reggelre elég erősen éreztette a hatását. Na nem kell rosszra gondolni! :D Felkeléskor majd kilyukadt a gyomrom, olyan üresnek éreztem. Nem volt mit tenni, septiben összeütöttem egy baconos, tükörtojásos, zöldségköretes variációt. A dalmaták a szokásos kókusztejes kávémra vigyáztak ;)


A mai napot valahogy nagyon kritikusnak éreztem. Borzasztóan elkezdett hiányozni a jól megszokott fehér/rozs kenyér, a zsemle... Nem gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan eljön paleo diétám első kritikus napja. Ezúttal, szándékosan nem ettem sem a reggelihez, sem az ebédhez magvas paleo kenyeret, hogy teszteljem magamat. Meglett az eredménye, ugyanis majd "meghaltam" a vágytól, hogy teletömjem magam bucival. Visszagondoltam, hogy az elmúlt időszakban miket is fogyasztottam. Arra az eredményre jutottam, hogy napi étkezéseim zömét mindig valamilyen pékáru tette ki, ami gondoskodott a telítettségérzetről. Mióta változatosabban, sokrétűbben eszem, ez az érzés elmarad. És nagyon hiányzik... Tisztában vagyok vele, hogy korábban csak becsaptam a szervezetemet, hiszen, úgy éreztem, hogy jóllakattam magam, na de mivel? Kenyérrel... A többi hasznos, szükséges tápanyag pedig háttérbe szorult.

De mit is ettem-ittam ebédre? Roston sült csirkemell, párolt zöldségköret (sárgarépa, brokkoli, karfiol, cukkini), almapaprika + fincsi száraz vörösbor :)

Délután kettőkor már nassolnom kellett, 2 narancs esett áldozatul.BioNetti egész délután a konyhában szorgoskodott. Isteni finom paleo meggyes pitét és paleo kenyérlángost varázsolt asztalunkra. Receptekért katt!

Próbáljátok ki új receptjeinket és legyen szép estétek! ;)

Szkepti

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése