2013. január 7., hétfő

7. nap

 Köszöntöm minden kedves Olvasómat!

Éééés örömmel jelentem, paleo diéta 1. etap teljesítve :) Már csak 23 nap és valamivel több, mint 2 óra van hátra...


Mai reggeli: felfaltam a paleo meggyes pite utolsó darabjait, amihez a tegnap készített kesudió tejből tejeskávét ittam. A tejet hűtőben tároltam. Megdöbbenve tapasztaltam, hogy 1 nap leforgása alatt elég rendesen összeállt az üvegben, és csak sűrű masszaként tudtam kitölteni a csészébe. Kis melegítés és kevergetés hatására sikerült egyenletes állagúra alakítani.

Hozzá kell tennem, hogy ez az eddigi legfinomabb nem állati eredetű tej, amit valaha kóstoltam. Mind szín, illat és állag tekintetében kísértetiesen hasonlít rá.


A mai nap valahogy a maradékokról szólt :) Ebédre a vasárnapi párolt csirkemell utolsó darabjait ettem. A változatosság kedvéért most savanyú káposztával ;) Kenyérfüggő lévén, kapva-kapva az alkalmon egy szelet magvas lepényt is megengedtem magamnak.

Ez a lepény nagy kedvencem ám! Igaz, hogy ízre nem hasonlít semmilyen boltban kapható pékárura, de nekem ez a paleofavorit eddig ;) Előnye, hogy 1-2 szeletnél többet nem nagyon lehet megenni belőle, annyira tömör és laktató.

Délutáni uzsonna alkalmával 2 almát és 2 kocka étcsokoládét fogyasztottam.

Eddig még nem esett szó a vízfogyasztásról... Bejegyzéseim nem tartalmazták az itt feltüntetett italokon felüli folyadékfogyasztásomat. Körülbelül napi 2 liter vizet szoktam átlagban lehörpinteni.

Fontos! A szervezet víztartalma viszonylag állandó, de folyamatosan cserélődik. A napi átlagos vízveszteség 2-2,5 liter. Gondoskodjunk a folyamatos utánpótlásról!


A változatosság kedvéért ismét csirkehusit ettem :) Ezúttal grillezve, mellé pedig kókuszzsírban sült sárgarépa és egy almapaprika járt.Ma esti különlegességünk két új receptből tevődik össze. A recepteket holnap délelőtt folyamán már Ti is olvashatjátok a Paleo Recepptár oldalon. Diós-kókuszos keksz és kesudiós mogyorókrém. Egyszerűen frenetikus!


Tartsatok velem a héten is! Nem fogtok csalódni, további különlegességekkel érkezem ;)

                                                                             Szkepti

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése