2013. január 1., kedd

Miről is szól ez a Paleo Kihívás? Engedjétek meg, hogy röviden felvázoljam.

A tervezett indulás 2013. január 1. Vehetjük egyfajta újévi „fogadalomnak” is :)

Korábban is hallottam már a paleo diétáról, de csak néhány hónapja kerültem közelebbi kapcsolatba a paleolit táplálkozással. Táplálkozásbeli problémáimra egy orvosi vizsgálat világított rá. Igazából nem volt különösebb panaszom, viszont az eredmények mind azt tükrözték, hogyha nem változtatok az életmódomon, akkor előbb vagy utóbb számos betegséggel kell szembenéznem.

Tudni kell rólam, hogy sokféle káros szenvedélynek hódoltam, például éveken keresztül dohányoztam. Közepesen erős dohányos voltam, napi szinten cigarettáztam. Büszke vagyok rá, hogy immár több mint egy éve sikeresen felhagytam ezzel az önpusztító szokással. Továbbá sokak szerint a kelleténél többször fogyasztottam alkoholt, bár én inkább alkalomszerű túlfogyasztásnak mondanám. Mind emellé kevés alvás, illetve rendszertelen táplálkozás társult. Étkezési szokásaimról annyit érdemes megemlíteni, hogy heti többször gyorskaján éltem, valamint, kenyeret kenyérrel fogyasztottam. Azért a pozitív serpenyő sem marad üresen, rendszeresen focizok, illetve biciklizem.

Az orvosi vizsgálat után elhatároztam, hogy változtatok az életemen, és a paleolit szemlélet segítségével megpróbálok egészségesebben táplálkozni. A becenevem (Szkepti) is innen eredeztethető, ugyanis mind a mai napig elképzelni sem tudom, hogyan nélkülözhetném mindennapjaimból a túlzottan is megszokott pékárukat, illetve tésztaféleségeket.
Az elmúlt 4 hónap során lehetőségeimhez mérten igyekeztem betartani a paleo kódexet. Még így is csupán 60-40 % arányban sikerült megvalósítani terveimet. Sajnos rengeteg alkalommal „bűnbe”estem…

A cél, hogy 2013. január 1-jétől minimum 30 napon keresztül megengedő paleoéletet éljek. Minden egyes napomról részletes írásos (képes) beszámolót olvashattok. Kíváncsian várjátok? Én is :D

Szkepti

1. nap

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése