2014. január 25., szombat

Villámgyorsan elkészíthető tökéletes PALEO BAGETT!


Tudom, hogy éppen javában átéljük a tavalyi 30 napos paleo kihívás mindennapjait, de egy bejegyzés erejéig meg kell, hogy szakítsam a forgatókönyvet, ugyanis nagyon FONTOS bejelenteni valóm van! 

Mint tudjátok, korábban - paleo diéta előtt - erősen pékáru függő voltam. Szerencsére a "hagyományos" felfújt, de semmi tápanyag nincsen benne zsemlék, kiflik, kenyerek és péksütik ideje leáldozott. Az utóbbi 1 évben rengeteg különböző receptet kipróbáltunk, hogy tökéletesítsük a paleo pékáruk elkészítését.

Nagyon sok finomságot készítettünk, mint például:

Mandulás paleo kenyér
Paleo kifli & zsemle
Paleo kenyérlepény
Hárommagos paleo kenyér

DE MOST megalkottuk a villámgyorsan elkészíthető tökéletes PALEO BAGETT-et. Felidézi a kelt tészta puhaságát, régi ízét, könnyen csomagolható, stabil szerkezet, jó alaposan megpakolható, ideális uzsonnára, kirándulásra, és a tesztek alapján 1 darabtól garantált a jóllakottság ;) Tedd próbára Te is! Azt hiszem a képek magukért beszélnek.  





4 megjegyzés:

  1. Nagyon-nagyon finom lett!!! Anikó

    VálaszTörlés
  2. Köszi, örülök, hogy ízlett! :) Nagy kedvencem lett nekem is ;)

    Szkepti

    VálaszTörlés
  3. Megsütöttem, nem sikerült. (pedig nem vagyok kezdő e téren). Kb másfél óra sütés után is nyers volt a közepe, és tömör volt mint a beton. Elsőre minden receptet úgy szoktam elkészíteni, ahogy az le van írva, csak utána kezdek kísérletezgetni. :) Jelen esetben a 4-5 dl víz volt az, amit sokalltam, de ment bele, ahogy a receptben van. Nem vertem vele a habot, csak összekevertem. (más esetben a víz hozzáadása után még verem egy kicsit, sokkal levegősebb lesz a hab) Az elkészült massza már gyanús volt, az állaga alapján már komoly kétségeim voltak az eredményt illetően, amelyek sajnos be is igazolódtak. Nem tudom hol ronthattam el, de mindenesetre köszönő viszonyban sincs a végtermék a képekkel. (bár a képeken sem látszik belülről a bagett szerkezete..) Laci

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Laci,

      sajnáljuk, hogy nem sikerült :( Ma ismét elkészítettük, hogy friss tapasztalatokkal szolgálhassunk. Valamelyest természetesen tömör az állaga, de abszolút puha, simán benyomható. Elegendő mennyiségű útifű maghéjat használtál?

      Lefotóztuk a belsejét is, illetve újabb képeket készítettünk a bagettről, szívesen átküldjük, hogy megnézhesd. Írj légyszi e-mail címet.

      Leírnád kérlek, hogy pontosan hogyan készítetted?

      Köszi és üdv,
      Szkepti

      Törlés