2015. március 23., hétfő

Mérföldkő - Paleoliget

Elérkezett az idő, hogy ismét billentyűzetet ragadjak :) Úgy gondolom, hogy paleo életünk újabb mérföldkövéhez érkezett.

Valamivel több, mint 3 éve kezdtük el a paleo diétát. Hazudnék, ha azt állítanám, hogy egyszerű lépés volt. Nem! Viszont ugyanakkor szükségszerű döntés, mivel szervezetünk egyértelműen reagált az egészségtelen "nyugati" táplálkozásra. Abszolút nem bántuk meg, sőt! Ennyi idő távlatában döntésünk - miszerint a paleo diéta elvei szerint táplálkozunk - helyesnek bizonyult.

Kezdetben kizárólag táplálkozásunk megreformálásáról szólt az életmódváltás. Nem kis munka és kitartás szükségeltetik a teljes konyhai háztartás ilyen jellegű átalakításához, így ez erőink nagy részét fel is emésztette. Úgy éreztük, hogy tapasztalatainkat nyilvánosságra kell, hogy hozzuk, segítve ezzel Titeket, másokat a paleo diéta szerinti élet megvalósításában. Így hát megszületett két blogoldalunk, BioNetti blogja, Szkepti 30 napos paleo kihívása (30 napos paleo mintaétrend), valamint elkezdtük csokorba szedni elkészített paleo receptjeinket is. Paleo recepttárunk mára már számos kategóriával rendelkezik, kezdve a paleo kenyerektől, paleo főételektől, a paleo desszerteken át, egészen a paleo köretekig. 

 BioNetti - Paleo recepttár


Szeretnél egyszerű, könnyen elkészíthető paleo receptek kötül csemegézni? Nézz be paleo recepttárunkba!

Tisztában voltunk vele, hogy mennyire nehéz gondosan összeválogatni a paleo élethez szükséges alapanyagokat, így elhatároztuk, hogy létrehozzuk saját paleo webáruházunkat. Termékeink körét kibővítetettük reform- és bio élelmiszerekkel, valamint bio kozmetikumokkal és öko termékekkel is.

Tudjuk, hogy a paleo táplálkozás csak a kezdet a minőségibb, teljesebb élet felé vezető úton. Újragondoltuk céljainkat és terveinket és átkereszteltük webshopinkat. Megszületett a mi kis ligetünk, PALEOLIGET.

A következő mozzanat, hogy szervezetünket környezetünk módosításával is igyekszünk tehermentesíteni a vegyszerektől és a káros tényezőktől. Környezetünk, életvitelünk és szokásaink fokozatos javítása a paleo életmód felé vezető út. Ez idáig egyelőre csak érintőlegesen foglalkoztunk háztartásunk és mindennapjaink egyéb területeivel. Ezen szeretnénk változtatni és mélyebben is belemerülni egy környezetbarát és fenntartható otthon megvalósításába.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése